Å senke tempoet før ferien: 5 tips for å skape ro og balanse

Ferien står for døren, og det er på tide å senke tempoet og forberede seg mentalt og fysisk på en velfortjent pause. Men midt i hektiske arbeidsdager og daglige gjøremål kan det virke utfordrende å finne den indre roen. 

Her er fem nyttige tips for å hjelpe deg med å roe ned før ferien:

1. Planlegg og organiser
Først og fremst er det avgjørende å ha en klar plan for hva som må gjøres før ferien starter. Sett av tid til å lage en liste over oppgavene du må fullføre, og ranger de etter viktighet og hastegrad. Dette vil hjelpe deg med å prioritere og unngå unødvendig stress. Oppretthold en regelmessig arbeidsrutine for å skape stabilitet, selv når det virker hektisk.

2. Sett grenser
Bestem deg for å sette klare grenser for arbeidstiden din før ferien. Si nei til ekstra arbeidsoppgaver hvis du allerede har nok å gjøre. Unngå å jobbe overtid eller ta med deg arbeidsoppgaver hjem. Informer kollegaer og ledelsen tydelig om dine ferieplaner og tilgjengelighet. Sett grenser for når du er "off duty", slik at du kan slappe av og lade batteriene ordentlig.

3. Ta pauser
Ikke glem å ta regelmessige pauser i løpet av arbeidsdagen for å unngå å bli overveldet. Selv noen få minutters pustepause kan bidra til å roe ned nervesystemet og forbedre fokus. Begrens sjekkingen av arbeids e-posten når du er utenfor kontoret.

4. Sett realistiske mål
Vær realistisk med hva du kan oppnå i den tiden du har til rådighet. Prioriter søvn og fysisk aktivitet før ferien. Disse elementene er essensielle for å redusere stress og øke velvære. Sett deg mål som er oppnåelige, og ta deg tid til å ta vare på deg selv både fysisk og mentalt.

5. Pust
Praktiser dype åndedrag og mindfulness for å hjelpe deg med å holde deg rolig og avslappet. Ta korte pauser gjennom dagen for å lufte tankene og slappe av. Bruk noen minutter hver dag til å visualisere deg selv nyte ferien din. Mentalt forberedelse kan bidra til å redusere angst og stress, og gjøre det lettere å virkelig slappe av når ferien begynner.

Å ta vare på seg selv og skape en følelse av ro og balanse før ferien kan gjøre hele opplevelsen enda mer givende. Ved å følge disse fem tipsene, kan du redusere stresset og få mest mulig ut av din velfortjente ferie. Så sett av tid til å implementere disse strategiene og nyt ferien fullt ut!

Har du noen spørsmål?
Kontakt oss
Hedda jobber som Markedsfører i Athene. Hun har en bachelorgrad i markedsføringsledelse, samt tar hun nå en mastergrad i entreprenørskap og innovasjon. Hedda holder til i Oslo og har tidligere erfaring med markedsføringsaktiviteter på SoMe. I Athene vil hun bidra blant annet med innholdsproduksjon og strategi.

Hold deg informert