Athene Tax åpner ny avdeling i Sverige

Athene Tax utvider tjenestetilbudet for bedrifter med internasjonal aktivitet ved å åpne en ny skatteavdeling i Sverige med Rikard Öberg som administrerende direktør. 

Åpningen av den nye avdelingen i Sverige er et viktig steg i vekststrategien til konsernet. Athene Tax Sverige vil samarbeide med hovedkontoret i Norge for å levere sømløse tjenester til kundene i Norden, forteller Petra Remman, leder av Athene Tax.

For å bli litt bedre kjent med den nye avdelingen i Sverige og samarbeidet med det norske kontoret har vi tatt en prat med både Remman og Öberg.

Hvorfor starte Athene Tax Sverige?
Athene har et ambisiøst mål om å bli en av de største leverandørene av regnskaps- og skattetjenester i Norden i løpet av de neste årene. Vi ser en økende behov for skatterådgivning som en resultat av et voksende antall internasjonale transaksjoner blant selskaper. For å kunne bistå disse selskapene på best mulig måte er strategien vår å etablere lokale kontorer i alle nordiske land, forteller Remman.

Derfor er utvidelsen av våre eksisterende regnskapstjenester i Sverige med en ny dedikert skatteavdeling et viktig steg i denne retningen. Vårt mål er å tilby dedikerte kontaktpersoner og team til å bistå kunden gjennom hele prosessen. Fokuset til Athene Tax Sverige er Entity Management, Compliance, direkte og indirekte skatterådgivning.

Hvilke fordeler får kundene med en egen avdeling i Sverige?
De fleste av våre kunder har ofte utenlandske aktiviteter, hvor internasjonal skatteharmonisering er et sentralt tema. Å samle regnskap og skatt under ett tak gjør det enklere å hjelpe dem gjennom hele prosessen uten å måtte å forholde seg til flere leverandører. Dette gir oss også mulighet til å analysere problemstillinger fra flere sider, fortsetter hun.

Hvordan vil den norske og svenske skatteavdelingen samarbeide?
Hovedkontoret til Athene Tax ligger i Oslo og spiller en sentral rolle i koordineringen av selskapets internasjonale vekst. Det norske og svenske kontoret vil fremover arbeide tett for å sikre at kunden opplever sømløs bistand uavhengig av plassering. Dette skal vi oppnå ved å fokusere på kommunikasjon og samarbeid på kryss av avdelinger og landegrenser, avslutter Remman.

Vi ønsker Rikard Öberg hjertelig velkommen til Athene Tax Sverige og ser frem til et godt samarbeid.

Hvorfor takket du ja til å komme inn som CEO og starte opp Athene Tax sin avdeling i Sverige?
Jeg kjenner Arild Haavik (CEO i Athene Group) fra tiden jeg jobbet som administrerende direktør i TMF Group, og vet også at Athene er veldig flinke på regnskap og lønn. Ikke minst er selskapet også veldig fokusert på å finne teknologiske løsninger, noe som er fremtiden for bransjen. Spesielt om man vil jobbe med utenlandske selskaper. Utover det har jeg hatt lyst til å jobbe i et større team igjen en stund, etter å ha jobbet i eget selskap i flere år etter datteren min ble født.

Hva er din tidligere erfaring?
Jeg har en jurist utdanning i bunnen og har i tillegg jobbet med utenlandske selskaper som vil starte virksomhet i Sverige gjennom hele min karriere. Helt fra jeg jobbet på det såkalte Utenlandsskattekontoret på Skatteverket til min tid i TMF Group og Foothold.

Hva ser du mest frem til ved å jobbe i Athene?
Det kommer til å bli veldig gøy å jobbe i et større team igjen og jeg trr at jeg kan tilføre mye når det kommer til å videreutvikle tjenester som vi kan tilby kundene våre i dag, samt å bidra til å gjøre Athene til en enda mer attraktiv partner for utenlandske selskaper som vil starte virksomhet i Norden.

Har du noen ambisjoner/målsettinger i posisjonen som CEO i Athene Tax Sverige?
Ambisjonen er å bidra til å ta så mye markedsandeler som mulig i Sverige. I motsetning til for eksempel mange andre tjenesteleverandører, så har Athene Tax større fokus på å tilby teknologiske løsninger for kundene sine, noe som gjør at vi kan tilby større fleksibilitet enn mange andre selskaper. I tillegg tror jeg vi kan tilby gode vilkår for våre ansatte ved å være et helnordisk konsern, noe som er viktig med tanke på hvordan arbeidsmarkedet ser ut for f.eks. regnskapsøkonomer.

Hva tenker du om fremtiden til Athene Tax og er det noe du ønsker å fokusere på?
Målet er at Athene Tax blir markedsleder i Norden og fokuset vil dermed ligge på å videreutvikle tjenestene konsernet kan tilby i Sverige, Norge, Danmark og Finland. De utenlandske kundene har ofte større behov for et bredere spekter av tjenester enn det et tradisjonelt regnskapsbyrå tilbyr, og klarer vi å møte det behovet har vi gode forutsetninger for vekst.

Har du noen spørsmål?
Kontakt oss her
Monica er markedsfører i Athene Group med bachelor i medier og kommunikasjon, hvor hun fokuserte studiene sine mot markedsføring og management. Hun holder til i Oslo og brenner for faget. I Athene jobber hun med søkemotoroptimalisering, annonsering, blogg og ulike markedsførings aktiviteter.

Hold deg informert