Internship i Athene Group

Lurer du på hvordan det er å jobbe som intern i et fremtidsorientert regnskapsbyrå i vekst? Da bør du ta en titt på dette blogginnlegget hvor Sondre forteller om hans erfaringer som intern i markedsavdelingen i Athene.

Fordelene med et internship
Det å ta et internship i studietiden, om det så er på bachelor- eller på masternivå er ekstremt verdifullt. Dette fordi du bryter ut av studiehverdagen og får oppleve hvordan arbeidslivet virkelig er. Du får verdifull praktisk erfaring, du bygger nettverk og får sett sammenhengen mellom teori og praksis, for å nevne noen.

Jeg er Sondre (23), og hadde internship i Athene Group på mitt femte semester av en bachelorgrad i Entreprenørskap på Handelshøyskolen BI Nydalen.

Athene som arbeidsplass
Siden august har jeg jobbet tett med markedsføreren til Athene med ulike markedsføringsaktiviteter. Markedsføring krever også samarbeid og koordinering med de andre avdelingene, noe som har gitt meg muligheten til å samarbeide med både konsulenter, regnskapsførere, HR-avdeling og ikke minst partnerne i selskapet. Dette har gjort at læringsutbytte har vært ekstremt stort og jeg har tillegg fått lære masse om regnskap og økonomi.

Med Athene sin flate struktur er det ingen problem med å be om hjelp eller stille spørsmål til alt fra regnskapsmedarbeiderne til partnerne i Athene. Dette gjør at jeg uansett får svar på det jeg måtte lure på og maksimert læringseffekten ut av de månedene jeg har jobbet her. Dette har også da hjulpet på å bygge selvtilliten min ovenfor arbeidsoppgavene, og fått dyrket nysgjerrigheten min innenfor de ulike feltene.

Grunnen til at jeg ønsket å jobbe i Athene Group under internship perioden min var at Athene er et regnskapsbyrå som er fremtidsorientert, med sterkt fokus på innovasjon og digitale løsninger. Det virket veldig spennende, og ikke minst motiverende å få innsikt i selskapet og ha muligheten til å jobbe med markedsføring.

I tillegg er Athene et selskap i kraftig vekst som gir ansatte mye spillerom, ansvar og varierte oppgaver.

Unikt læringsutbytte
Læringsutbytte man får fra et internship i Athene er helt unikt. Som intern i markedsavdelingen har jeg lært mye mer om alt som inngår i markedsføring. Blant annet optimalisering av sosiale medier, søkemotoroptimalisering og hvordan drive en nettside. I tillegg har jeg skrevet flere bloggartikler til Athene sin blogg, som har gjort at jeg har lært mye om regnskapsbransjen.

Jeg føler meg utrolig privilegert og heldig som har hatt muligheten til å jobbe og lære av så mange kompetente medarbeidere som virkelig er gode innenfor sitt felt. Det å ta med seg en sånn erfaring videre inn i studiene, vil også være en stor fordel på CV`en når man skal inn i arbeidslivet.

Det sosiale miljøet i Athene
Jeg har satt utrolig pris på det gode sosiale miljøet som er i Athene. Det er virkelig en inkluderende, energifull og positiv gruppe med mennesker som arbeider her. Det er alltid gode samtaler og mye humor i lunsjen. En fin kultur der det ikke er noe i veien for å ta en prat i gangen, eller på kjøkkenet.

Det skjer jevnlig sosiale arrangementer som team building aktiviteter, “Back to work” middager, julebord m.m. Hver uke avsluttes også med Cageball i Nydalen for å kickstarte helgen. Det har vært fantastisk å ta del i dette og bli kjent med medarbeidere utenfor kontoret.

Ettersom jeg startet internshipet i perioden samfunnet åpnet opp igjen, så kom fler og fler tilbake til kontoret i løpet av den første måneden. Man merket på stemningen at det var etterlengtet for folk å komme tilbake. Det er alltid et “Hei” og et vennlig smil når man møter en kollega i gangene. Noe som hjelper om man er litt ekstra trøtt en morgen.

Det beste med Athene
Det er uten tvil arbeidsmiljøet med de fantastiske menneskene som arbeider her. Jeg hadde ikke fått et så bra internship hadde det ikke vært for alle de kompetente og behjelpelige kollegene. Athene Group er et flott sted å ta et internship.

Er du student og har mulighet til å ta internship? Da anbefaler jeg på det sterkeste å søke internship til Athene Group, du kommer ikke til å angre.

Virker dette interessant eller har du noen spørsmål, ta kontakt med vår leder for HR og Kultur Mette, her.

Har du noen spørsmål?
Kontakt oss her
Sondre er intern hos Athene høsten 2021, innenfor markedsføring og kommunikasjon. Han tar en bachelor i entreprenørskap på handelshøyskolen BI Nydalen, er nå på sitt femte semester. Sondre holder til i Oslo og er veldig aktiv i studentorganisasjonen på BI.

Hold deg informert