Fet IL outsourcet regnskapet til Athene: – Vi doblet omsetningen på 3 år

Fet IL er Lillestrøm kommunes eldste og største idrettslag med 2800 medlemmer, og har vært kunde av Athene siden 2012. Etter overgangen fra intern regnskapsressurs til eksternt byrå har Fet IL opplevd mindre sårbarhet, bedre struktur, og forenkling av økonomiprosessene.

Fet IL ble stiftet i 1900 og som Lillestrøm kommunes eldste og største idrettslag føler de på et stort ansvar overfor barn og ungdom i kommunen, og for lokalbefolkningen i Fetsund spesielt.

Stort tilbud for ulike aldersgrupper
I dag tilbyr de 6 ulike idrettsgrener, det er: fotball, håndball, innebandy, klatring, turn, kajakk. I tillegg har de en aktiv turgruppe og en stor 60 pluss gruppe. Fet IL drifter og eier 3 idrettsflater, klatrehall, 4 fotballflater i ulike størrelser, et motorikkrom, en styrkepark, en golfsimulator og en diskgolfbane.

– Vi er som eneste klubb på Romerike en del av Viken idrettskrets sitt prosjekt «Aktive lokalsamfunn». Vår visjon er: Positiv – Inkluderende – Aktiv, forteller Atle Søgård, daglig leder i Fet IL.

Behov for bedre oversikt og kontroll
Vi hadde dårlig oversikt og hadde en 80 % regnskapsansatt som kun satt med regnskap. Når tiden var inne for å finne et eksternt byrå så hadde vi flere regnskapsleverandører inne til vurdering. 

Grunnen til at vi valgte Athene var helheten dere kunne tilby, og at vi allerede hadde en god relasjon til selskapet. Etter at vi valgte å bytte til Athene doblet vi omsetningen vår på 3 år!
Nå er vi også mindre sårbare og har full oversikt.

En solid regnskapspartner med sterk kompetanse på regnskap for idrettslag
Athene har gjennom mange år blitt en veldig god samarbeidspartner av Fet IL. Vi er meget godt fornøyd med arbeidet Athene leverer.
I starten fikk vi god hjelp med å få en god struktur og orden. Det tar tid å sette seg inn regnskap for idrettslag, men Athene har opparbeidet seg meget god kunnskap på området. Noe som er til stor hjelp ved søknader og rapportering.

Nå har vi også et eget team fra Athene som holder i vårt regnskap og det ser vi på som en stor fordel. Dersom noen er syke eller slutter, så har vi allikevel kontinuitet der. I tillegg til veldig god dialog og oppfølging fra teamet. 

Fordelene ved å outsource regnskapet til Athene er flere, men jeg vil nevne mindre sårbarhet, bedre struktur og organisering, og forenkling av økonomiprosessene som noen av fordelene. Vi anbefaler alle idrettslag som vi snakker med om å velge Athene. Her får man en trygg og god samarbeidspartner som har svært god kunnskap til føring av regnskap for idrettslag.

Xledger: enkelt og oversiktlig system 
Etter en grundig vurdering med Athene-teamet valgte vi Xledger som vårt regnskapssystem. Xledger er et fleksibelt system som vi er veldig godt fornøyde med. I tillegg er det enkelt i bruk som gjør at det ikke tar lang tid å lære opp de frivillige i systemet. Man skaffer seg enkelt oversikt over det man trenger.

Xledger er veldig godt tilpasset vårt behov. Vi har mange grupper og undergrupper av disse igjen, og gjennom systemet har man hele tiden god oversikt over hva som tilhører hvor og det er enkelt å navigere i. Det er selvfølgelig også viktig at systemet er skybasert slik at man kan logge seg på fra hvor som helst.

Lett å navigere for komplekse foreninger
Det vi liker best med Xledger er at det er enkelt å navigere og finne frem i. Dette er spesielt viktig da vi er ganske komplekse med mange idretter og veldig mange lag som hele tiden skal ha oversikt.

Har du noen spørsmål?
Contact us
Monica er markedsfører i Athene Group med bachelor i medier og kommunikasjon, hvor hun fokuserte studiene sine mot markedsføring og management. Hun holder til i Oslo og brenner for faget. I Athene jobber hun med søkemotoroptimalisering, annonsering, blogg og ulike markedsførings aktiviteter.

Hold deg informert