Ny salgssjef i Athene!

Hans Haugan kommer inn som salgssjef i en nyopprettet stilling i Athene. Med over 30 års erfaring fra salg, hvor de siste 10 årene har vært i regnskapsbransjen kommer han inn som et utrolig viktig tilskudd til selskapet i en veldig spennende tid med mye vekst. 

Vi har tatt en prat med Hans om hvordan han endte opp i selskapet og hans første tid i Athene. 

Hvordan endte du opp i Athene?
Det var en tidligere god kollega av meg som begynte som regionleder i Athene Group avdeling sør. Han tipset daglig leder Arild Haavik om å kontakte meg, da de skulle bygge opp salgsavdelingen. Jeg og Arild fant tonen veldig raskt, og det var et veldig hyggelig første møte.

Athene virket som et spennende selskap, med store ambisjoner og planer om vekst. Stillingen og selskapet ble enda mer attraktivt for meg da jeg fikk vite at jeg har muligheten til å bygge opp strategi, prosesser og struktur på nytt.

Muligheten til å komme inn tidlig i en nyopprettet stilling, og ta del i hele reisen trigget meg veldig. Jeg kom inn på et veldig bra tidspunkt, i et litt mindre selskap med flatere struktur enn det jeg har vært vant til. Det å gå inn i et mindre selskap gir større muligheter og i tillegg mer å ta tak i.

Hvilken utdanning og arbeidserfaring har du, som du tar med deg inn i stillingen som salgssjef i Athene?
Jeg har jobbet med salg i snart 30 år, i forskjellige typer selskaper. De siste 10 årene har vært i regnskapsbransjen.

Men jeg har to år fra BI for mange år tilbake, i tillegg til at jeg har bygget på med diverse kurs og videreutdanning innen blant annet makro og mikroøkonomi. Dette gjorde jeg for å få en større forståelse av hva jeg faktisk solgte.

Hva går jobben din som salgssjef ut på, og hvordan har du opplevd den første tiden i stillingen?
Oppdraget er jo å få inn nye og spennende kunder. Men det viktigste med jobben nå i innledningsfasen er å stake ut en god og klar strategi på hvilke kunder vi ønsker å ha, og hvordan vi skal klare å få de inn de spennende kundene. Dette innebærer å segmentere kunder, etablere en god salgsprosess og gode rutiner som omhandler alt innenfor marked, salg og leveranse.

Det handler om å systematisere salgsprosessen og skape gode kundereiser fra A-Å, og med det mener vi alt fra salgsjobben til onboarding, og helt frem til offboarding. Vi skal fremstå som en trygg leverandør, som det skal gjøre litt vondt i magen å si farvel til.

Enkelt forklart vil jeg si stillingen som salgssjef i Athene handler om å tiltrekke, engasjere og begeistre kunder gjennom hele kundereisen.

Det sosiale miljøet
Mottagelsen var upåklagelig. Som jeg nevnte tidligere klikket jeg bra med daglig leder allerede fra første møte. Jeg følger jeg har blitt godt kjent med selskapet, og at det er god takhøyde her. Det er et godt samarbeidsklima og en flat struktur. Kjappere vei opp til ledelsen, og det er en åpen kultur for å man kan banke på og ta en kaffe. Noe jeg verdsetter høyt.

Hvordan er det å jobbe i et regnskapsbyrå?
Jeg syntes det er spennende. Jeg kommer jo fra samme bransje, og det er mye av de samme problemstillingene som går igjen. Men det er gøy å være i en bransje som er i stor utvikling. Det var spådd for noen år siden at regnskapsbransjen skulle bli overflødig, men det har jo absolutt ikke skjedd. Regnskapsbransjen får mer og mer å si, ettersom alle bedrifter trenger en regnskapsfører.

Digitalisering og ny teknologi gjør det også veldig spennende. Det er en bransje som definitivt må anvende ny teknologi, og utviklingen går raskt. Samspillet mellom teknologi, prosesser og mennesker, og få det samspillet til å bli best mulig er vel det jeg kanskje vil trekke frem mest.

Hva er det mest spennende med jobben din?
Hovedgrunnen til at jeg ønsker å jobbe med salg er at jeg liker å snakke med mennesker, og å ha mye med mennesker å gjøre. Det å avdekke behov og komme opp med de beste løsningene. Bygge relasjoner og skape verdi for kunden.

Hva er det beste med å jobbe i Athene?
Det beste med å jobbe i Athene er at det er et selskap med store ambisjoner. Det å komme inn nå, når reise så vidt har begynt er veldig spennende. Man jobber i et selskap som er fremoverlent og tørr å satse på moderne teknologi. Folkene her er også veldig hyggelige, og det er et flott arbeidsmiljø. Den flate strukturen gjør at man lettere kan påvirke, og det er et veldig godt samarbeidsklima.

Har du noen ambisjoner/målsettinger i jobben som salgssjef i Athene?
Nå på kort sikt er det å lage gode prosesser som optimaliserer hele kundereisen. På sikt vil det være at vi har opparbeidet oss en god stabil kundemasse med de kundene vi faktisk ønsker oss.

Har du noen spørsmål?
Contact us
Sondre er en gladgutt og "Happy manager" fra Molde. Han jobber i dag som HR rådgiver i Athene og koordinator i Hubro. Fra tidligere har han en bachelor i markedsføringsledelse, hvor han fordypet seg i Human Resource Management. En aktiv og positiv gutt som tidligere har vært en hardtsatsende friidrettsutøver.

Hold deg informert