Roar Wiik Andreassen er ny styreleder i Athene Group

Roar Wiik Andreassen, tidligere sjef i Visma BPO Services og Azets, tar over som styreleder i Athene 1. september. Vi tok nylig en prat for å bli litt bedre kjent med hans vei inn i selskapet, samt ambisjonene han har for fremtiden til Athene.

Wiik Andersen har lang fartstid i bransjen og en imponerende CV. Med hele 27 års erfaring, har han i 18 av disse jobbet i ulike lederposisjoner i både norden og utlandet. Etter 8 år som konsernsjef i Visma BPO/Azets hadde han fortsatt mye igjen å tilføre bransjen. Vi i Athene ønsker velkommen til en utrolig viktig ressurs for selskapets fremtid. 

Hvorfor takket du ja til å komme inn som ny styreleder i Athene?
 
Det korte svaret på dette er at jeg likte veldig godt kulturen og gründerene i selskapet etter å ha møtt og snakket med både partnerne i Athene og gutta fra Bertel O. Steen Kapital, som kom inn som ny vekstpartner tidligere i år. Relasjoner og kjemi er en viktig sak.

Det litt mer utdypende svaret er muligheten til å kunne jobbe med å utvikle og vokse en nordisk gruppe i litt mindre størrelse, hvor jeg kan bidra aktivt og operativt litt fra starten på reisen. Hvor jeg kan bruke erfaringene jeg har fra selskaper i en litt annen størrelse. Det samspillet tror jeg kan bli veldig bra og viktig, og forhåpentligvis gi et godt bidrag til fremtiden.

Ikke minst det å bli kjent med Bertel O. Steen Kapital teamet med sin norske/nordiske forankring er noe jeg synes har vært veldig positivt. Vi har litt av den samme plattformen i forhold til dette med å være ordentlige og skikkelige folk uten noe særlig prestisje, men samtidig opptatte av å bygge en kjempespennende arbeidsplass for mange, og ikke minst sammen.

Hvilken utdannelse, arbeidserfaring og kompetanse tar du med deg inn i posisjonen som styreleder i Athene?
Jeg er utdannet Siviløkonom med teknisk utdannelse fra marinen. Jeg liker regnskapsfaget godt og har omfattende styre- og ledererfaring fra selskaper som Azets, Capgemini, Telenor og Avinor. Kona mi kaller meg en nørd og det er jeg nok på noen ting. Man kan kalle meg en litt mer enn normalt teknisk interessert økonom og leder.

I løpet av karrieren har jeg jobbet i mange forskjellige bransjer, i ulike typer lederroller i både norden og utlandet. Hvor det har dreid seg veldig mye om forretningsutvikling, vekst og transmisjoner, samt strategiutvikling og implementering. Sistnevnte er jeg veldig opptatt av. Jeg er opptatt av at vi har en retning, at vi går mot den retningen og gjør de tingene vi sier vi skal gjøre.

Jeg er for tiden styreleder i tre andre mindre scale up selskaper innenfor teknologi, software og tjenesteområdet, og blir nok en relativt aktiv styreleder og ønsker å være en rådgiver og sparringspartner for butikken og hverdagen.

Hva går posisjonen din som styreleder ut på, og hva ser du mest frem til i Athene?
Svaret på dette blir litt todelt. Den ene delen er å sørge for at vi har både et godt styre, gode diskusjoner og at det formelle styrearbeidet går som det skal. Som en del av det vil man bli involvert i både strategiprosesser, oppkjøp og finansiering.

Den andre delen som ligger hjertet nærmest er den daglige sparringen med teamet rundt bransjen, folk, rekruttering, kompetanse og teknologi prosesser, samt salg og marked og mange ting jeg har vært med på i tidligere yrke. Så det blir en todeling i det å bli en litt mer aktiv styreleder.

Hva er det mest spennende med å være styreleder?
Det mest spennende med det som jeg ser det er at det er et fora for å tenke fremover og litt mer langsiktig. Å være en fasilitator og holde det på et nivå hvor vi snakker hard core business, tenker fremover og fokuserer på spesifikke aktiviteter. Det er nok det jeg ser mest frem til. Selvsagt også det å bli kjent med nye kollegaer og den reisen Athene nå har startet på.

Har du noen ambisjoner/målsettinger i posisjonen som styreleder i Athene?
Jeg har erfaring med at det kan være en utfordring å bygge en gruppe over tid når man gjør mange oppkjøp. Markedet, selskapet, kundene og historikken er forskjellig i alle selskaper. Derfor er det viktig at man har en kultur og base i bunnen som gjør at man tenker at dette er en spennende reise å være med på.

En av mine ambisjoner er derfor at vi bygger enda mer på den sterke og åpne kulturen. At det alltid er en åpenhet for gode kollegiale diskusjoner. At man ikke er bekymret for å ta opp utfordringer som må løses. At man sammen er sterkere enn hver for seg. Det er et livsprinsipp jeg har og det blir en del av min oppgave å sørge for at det ligger i bunnen i alt vi gjør og hva det betyr i forhold til hvordan vi jobber sammen.

Hva tenker du om fremtiden til Athene og hva vil du fokusere på?
Det vi vet er at vi ikke vet hvordan fremtiden i praksis kommer til å bli, men at vi har en ambisjon og et bilde på det å bli en viktig aktør i denne bransjen. Athene er kjent for å levere både god kvalitet og gode kundeopplevelser med sterk faglig tyngde. Derfor har jeg en grunnleggende sterk både tro, men også en trygghet i Athene at det får vi til.

Hva tror du om regnskapsførerens rolle fremover?
Vi vet at teknologi har og vil påvirke bransjen, regnskapsførerne og kundene våre ytterligere i fremtiden. Det betyr andre måter å jobbe på, men også at regnskapsfaget kan bli bedre og bredere. Det vil være et behov for at regnskapsførerne fungerer mer som en økonomi- og innsiktspartner hvor det bistås med andre oppgaver enn det tilbys i dag. Det betyr flere tjenesteområder og muligheten for å redefinere den tradisjonelle regnskapsrollen.

Jeg er veldig opptatt av å avmystifisere konsulentrollen. Jeg mener det dreier seg om å ha en god dialog og gi gode råd i hverdagen som også går litt utenfor kjernekompetansen til regnskapsføreren eller selskapet. Det kan være ting som vi definerer som relativt enkle, men som kan gi en utrolig stor verdi for kunden som vi kanskje ikke ser engang.

Har du noen spørsmål?
Contact us
Monica er markedsfører i Athene Group med bachelor i medier og kommunikasjon, hvor hun fokuserte studiene sine mot markedsføring og management. Hun holder til i Oslo og brenner for faget. I Athene jobber hun med søkemotoroptimalisering, annonsering, blogg og ulike markedsførings aktiviteter.

Hold deg informert