Trenger du mer tid på skattemeldingen? Slik får du utsettelse

Fristen for å levere skattemeldingen for lønnstakere og pensjonister er 30. april hvert år. Om du behøver mer tid må du søke snarest ettersom fristen går ut førstkommende fredag. 

Den enkleste måten å søke om utsettelse er å logge inn via altinn og levere skjemaet RF-1115: Søknad om utsatt frist for levering av skattemeldingen for lønnstakere og pensjonister. Dette vil automatisk gi deg 30 dagers utsettelse og du vil motta en bekreftelse på at søknaden er innvilget.

Slik søker du om utsettelse på skattemeldingen:

 1. Klikk på bildet for å bli tatt videre til Skatteetaten, deretter trykk på "Søk om utsatt frist for levering".

  Athene | Utsettelse på skattemelding for lønnstakere og pensjonister
 2. Logg deg inn med foretrukket innloggingsmetode.

 3. Velg gyldig aktør i nedtrekkslisten. Har du flere valg velger du aktøren som er registrert som næringsdrivende og ikke deg selv som personlig skatteyter. 

 4. Fyll inn punktene som ikke automatisk er utfylt i skjemaet. Ved søknad om utsettelse på skattemeldingen må du fylle ut begrunnelse som forklarer at det av særlige grunner vil skape betydelige vanskeligheter å levere skattemelding innen fristen

  Inneholder forklaringen sensitive personopplysninger (f.eks opplysninger om sykdom) må begrunnelsen sendes til skattekontoret med brev. I så fall skriver du i feltet for begrunnelse at dette sendes med brev. 

 5. Kontroller skjema.

 6. Gå videre til signering.

 7. Send inn.

Utsettelsen setter den nye fristen 31. mai og du får sjeldent lenger tid enn dette. Dersom du får innvilget lenger utsettelse vil du ikke kunne forvente å motta skatteoppgjøret i juni.

Les om hva som gjelder for næringsdrivende her.

Tvangsmulkt ved for sen levering
Er du pliktig i å levere skattemelding og leverer denne for sent kan skattemyndighetene ilegge tvangsmulkt. Det har blitt bestemt at forsinkelsesgebyren utgår her. Både ved for sen levering eller åpenbare feil i selvangivelsen vil tvangsmulkten utgjøre 599, 50 kr per dag (et halvt rettsgebyr). Tvangsmulkten løper fra den dag som fastsettes i vedtaket og frem til skatteyter har oppfylt sin opplysningsplikt.

Har du noen spørsmål?
Kontakt oss her
Are er partner i Athene Group, siviløkonom med MSc i Business Law, Tax and Accounting og autorisert regnskapsfører. Han har tidligere bygget opp et coworking space og et regnskapsbyrå samt jobbet som økonomisjef for et event- og mediehus. I Athene jobber han med strategi, forretningsutvikling og teknologi. Han brenner for at kundene til Athene skal lykkes og tar gjerne et uforpliktende møte om regnskap, systemer eller annen rådgivning.

Hold deg informert